Welkom aan boord bij de MS-Viola                                                               

 

MS-Viola zet dé nieuwe standaard voor aangepaste riviercruises.

Met onze riviercruises vaart u over de grootste Europese rivieren.

 

Ons team bestaande uit enthousiaste en vooral deskundige cruise specialisten heeft niet stil gezeten! Wij hebben verschillende fantastische aangepaste riviercruises voor u samengesteld in zowel Nederland, België en Duitsland. Alles is tot in de puntjes geregeld zodat u zorgeloos op stap kunt. Zo geniet u van een heerlijke week op het water waarbij de verrassingen worden beperkt tot alleen de aangename!

Ontdek de mooiste aangepaste riviercruise van Europa !

 Aangepast vakantieschip MS-Viola voor heerlijke riviercruises

De Rijn  

De Rijn heeft een totale lengte van 1325 km en stroomt vanaf Zwitserland helemaal naar de Noordzee. Onderweg passeert de Rijn nog 5 andere landen t.w. Liechtenstein, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk en Nederland. De Rijn ontspringt op 1602 meter boven de zeespiegel in het kanton Graubunden in Zwitserland. De twee bergstromen 'Vorderrhein' en de 'Hinterrhein' komen samen en vormen de Rijn. Deze naam is afkomstig van het woord Rei dat letterlijk stroming betekend.

Van de 1325 kilometer is slechts 880 km bevaarbaar voor grote schepen. Over het bevaarbare gedeelte van de Rijn wordt jaarlijks meer dan 200 miljoen ton aan goederen vervoerd. Daarmee is de Rijn de drukst bevaren rivier van Europa. De Rijn is ook een belangrijke leverancier van drinkwater voor ongeveer 20 miljoen mensen en heeft naast de logistieke functie en de drinkwater voorziening nog een derde functie namelijk het afvoeren van regen- en smeltwater in haar stroomgebied van ca. 200.000km2.

Het gedeelte van de 'middenrijn' wat door Duitsland loopt is het mooiste gedeelte van deze imposante rivier. Het landschap bestaat uit prachtige wijnvelden die tegen de bergen liggen en onder een ideale hoek staan ten opzichte van de zon, beboste heuvels en tal van pittoreske dorpjes.

 

Klik op de button voor onze aangepaste riviercruises


Heerlijke aangerpaste riviercruises met het aangepaste vakantieschip MS-Viola

Nederland en België

Drie grote rivieren. 

Nederland ligt in de delta van de 3 grote Europese rivieren; De Maas, de Rijn en de Schelde.  Deze rivieren , evenals hun zijarmen, wateren allemaal af in de Noordzee. Naast deze grote rivieren zijn er nog andere rivieren in Nederland waarvan een aantal uitmondt op de genoemde rivieren en andere op het IJsselmeer of de Waddenzee.

 

Riviercruises over de Nederlandse en Belgische rivieren voeren u o.a. over de Rijn, Maas en Schelde, maar ook over de Waal, de Lek, de IJssel en de verschillende kanalen die de rivieren onderling met elkaar verbinden.

 

Nederlandse en Belgische wateren.

De Nederlandse wateren voeren u langs typische Hollandse landschappen, interessante steden en schilderachtige dorpjes. Buitengewoon mooi is het Land van Maas en Waal met haar historische vestingsteden en veel natuur. De Zaanse Schans of bijvoorbeeld een bezoek aan Amsterdam. Alles zeker de moeite waard. 

 

In het Zuiden vaart u via de Zeeuwse wateren over de Schelde naar Antwerpen of vanaf de Westerschelde en het `kanaal Terneuzen of Gent. Deze laatste historische stad is meer dan de moeite waard. Bezoeken aan Gent of Antwerpen zult u niet snel vergeten.

 

Klik op de button voor onze aangepaste riviercruises


Speciaal Cruises is onderdeel van  Speciaal-reizen.nl  

De Specialist in Speciale reizen !