Bekijk hier onze (aangepaste) EXCURSIES                                                                

 

MS-Viola zet dé nieuwe standaard voor aangepaste riviercruises

 

Onderstaand treft u een overzicht van alle beschikbare excursies voor de riviercruise door Duitsland.

De excursies zijn afzonderlijk te boeken en u bepaalt zelf of u aan de excursies u deel neemt. 

 


Kabelbaantocht en Stadstour Koblenz.

Rolstoel-toegankelijk 

Duur:  ca. 2,5 uur

 

U bezoekt u eerst het Wilhelm-monument dat in 1897 bij de Deutsches Eck werd gebouwd en neemt u een kijkje in het fort Ehrenbreitstein, waarvan de nederzetting dateert uit het jaar 1000 voor Christus. Nadat alle interessante feiten van het bewegende fort zijn verteld, zweeft u met de ingebouwde BUGA 2011-gondel in 4 minuten zeer indrukwekkend over de Rijn naar het bergstation van het fort Ehrenbreitstein. Het voorplein van het fort op het rotsplateau maakt indruk met zijn uitgestrektheid en de imposante verdedigingswerken van het fort. Vervolgens brengt de kabelbaan u terug naar het dalstation, waar de stadsverkenning van Koblenz begint. Geniet van de kronkelende oude stad met zijn prachtige pleinen, het stadhuis, de Schängelbrunnen.

 

U kunt bij de receptie aangeven dat u wilt deelnemen aan deze excursie.  Deelname aan deze excursie is op vrijwillige basis.


Stadsverkenning Boppard

Rolstoel-toegankelijk 

Duur:  ca. 1,5 uur

 

Verken samen met de lokale gids de stad Boppard, die terugkijkt op een geschiedenis van meer dan 2000 jaar. Het stadscentrum wordt gedomineerd door de ruïnes van de voormalige Romeinse verdedigingswerken uit de 4e eeuw. waarvan de muren tot de best bewaarde in Duitsland behoren. U  kunt de laat-romaanse St. Severus-kerk uit de 13e eeuw zien. (met een binnenbezoek), het marktplein met de nabijgelegen ruïnes van de Romeinse vestingwerken en het historische centrum met zijn kronkelende oude straten..

 

U kunt bij de receptie aangeven dat u wilt deelnemen aan deze excursie. Deelname aan deze excursie is op vrijwillige basis.


Wijnproeverij

Rolstoel-toegankelijk -

Duur:  ca. 2 uur

 

 

Vanaf het schip begeleidt uw cruise leider  u naar de voormalige wijnmakerij en de huidige struisvogelboerderij "Nohbersch Nickela". Daar wacht een ervaren wijnmaker op u voor een professionele en humoristische proeverij van vier wijnen. Beleef een leuke en leerzame avond met heerlijke wijnen.

 

U kunt bij de receptie aangeven dat u wilt deelnemen aan deze excursie. Deelname aan deze excursie is op vrijwillige basis.

 


Bioscoopmuseum met een wijntje

Rolstoel-toegankelijk

Duur:  ca. 2 uur

 

Vanaf de aanlegsteiger zal uw cruisegids u vergezellen naar "Siegfried's mechanische muziekkast", een uniek museum met nieuwsgierige, zelf spelende muziekinstrumenten. In het toegankelijke zijgebouw van het museum zijn tal van muziekinstrumenten en een stille filmbioscoop met origineel stille filmorgel. Tijdens de ongeveer 45 minuten durende paginatour met vermakelijke verhalen, wordt een fragment uit een film van "de Dikke en de Dunne" aan u gepresenteerd in een authentieke ambiance. Op het geluid van de buitengewone instrumenten wordt een glas Rheingauer-wijn geserveerd. (inclusief).

 

U kunt bij de receptie aangeven dat u wilt deelnemen aan deze excursie. Deelname aan deze excursie is op vrijwillige basis.


Viktoria mineraalbron

Rolstoel-toegankelijk

Duur:  ca. 1,5  uur

 

Verken onder leiding van een gids de schilderachtige omgeving langs de Rijn met kasteel Martinsburg en de originele bewaarde oude Kihrs tor. Kasteel Martinsburg werd gebouwd in 1298 als een douanekasteel van de aartsbisschoppen van Mainz en is een van de weinige kastelen aan de Midden-Rijn, die nooit werden vernietigd. Tegenwoordig herbergt het kasteel onder andere een carnavalmuseum en een munt. Een voetpad aan de oevers van de Rijn brengt u naar de Viktoria-bron. Al meer dan 100 jaar borrelen minerale en geneeskrachtige wateren vanaf een diepte van 450 meter naar het aardoppervlak. Proef de zure bron.

 

U kunt bij de receptie aangeven dat u wilt deelnemen aan deze excursie. . Deelname aan deze excursie is op vrijwillige basis.


Speciaal Cruises is onderdeel van  Speciaal-reizen.nl  

De Specialist in aangepaste reizen !