Vaarschema    Bonn -Rüdesheim v.v.

Boekingsnummer 2019-21                                                           

 
7 Daagse Riviercruise met de MS-Viola door Duitsland.
 
7 dagen aan boord van de MS-Viola is al een genot op zich. Het prachtige afwisselende landschap onderweg maakt het nog beter! Tel daar de prachtige dorpjes en steden bij en uw reis kan niet meer stuk.
 
 
1 ste dag  - Maandag                    

Mogelijkheid voor dialyse in Bonn

Deze dag arriveert u per luxe (aangepaste) touringcar in Bonn waarna de inscheping plaats vindt om 14.00 uur. Nadat iedereen is ingecheckt lichten we om 15.00 uur ankers en laten we Bonn achter ons. Bonn is een levendige en bovenal moderne stad met een zeer lange geschiedenis. U vindt er vele musea en prachtige gebouwen. Hier tussen staat ook het geboortehuis van Ludwig van Beethoven.  Later in de middag rond 16.30 uur arriveren wij in Köningswinter. Dit oude wijnstadje is gelegen aan de voet van het Siebengebirge en is wereldberoemd om de Drachenfels. We brengen de avond door in Köningswinter en genieten van een heerlijk welkomstdiner aan boord.
 
 
2 de dag  -  Dinsdag

Mogelijkheid voor (nacht)dialyse in Boppard *

We vertrekken vandaag rond 08.00 uur en zetten koers naar Koblenz. Aan het begin van de middag komen we in Koblenz, gelegen aan de monding van de Moezel, aan. Hier kunt u op eigen gelegenheid al het moois van Koblenz ontdekken. Maakt b.v. een wandeling naar het Deutsche Eck, waar de Moezel in de Rijn verdwijnt, of zweef met de kabelbaan over de Rijn naar de burcht Ehrenbreitstein vanwaar u een fantastisch uitzicht heeft over zowel het Rijn- als Moezeldal.
 
 
3 de dag  -  Woensdag

Mogelijkheid voor (nacht)dialyse in Boppard *

Rond 10.00 uur varen we af en laten Koblenz achter ons.  De bestemming van vandaag is Boppard waar we rond 13.00 uur zullen arriveren. Boppard ligt midden in een grote Rijnbocht  "De Bopparder Hamm".  Het is één van de grootste wijnbouw gebieden langs de Rijn. Eenmaal aangemeerd komt u via de lange Rijn-promenade vanzelf in  het centrum van dit leuke toeristenstadje. We verblijven de middag en avond in Boppard.
 
 
4 de dag -  Donderdag
We vertrekken rond 08.00 uur vanuit Boppard richting Rüdesheim. Het gedeelte van de Rijn dat wij vandaag bevaren wordt niet voor niets de "Romantische Rijn" genoemd. De ontelbare burchten en kastelen langs de rivier en de nauwe passage bij de Loreley zorgen voor een werkelijk fantastisch panorama. We meren aan rond 14.30 uur. Rüdesheim is een geliefde toeristenplaats en heeft voor ieder wat wils te bieden. 
 
 
5 de dag -  Vrijdag

Mogelijkheid voor (nacht)dialyse in Boppard *

Vandaag varen we van Rüdesheim naar Lahnstein. De ankers worden gelicht rond 09.00 uur. Het adembenemende panorama wat u vandaag te zien krijgt is werkelijk prachtig. De ene burcht na de andere en daarnaast de indrukwekkende Loreley. We arriveren vroeg in de middag in Lahnstein.

 

 
6 de dag -  Zaterdag
Om 09.00 uur zetten we koers naar Remagen. We treffen de Rijn op z'n mooist waarbij de kastelen en burchten deze dag vervolmaken. We arriveren vroeg in de middag in Remagen. Deze middag staat er een excursie op het programma rond 18.00 wordt u weer terug op het schip verwacht voor een extra feestelijk Captain's diner. 
 
 
7 de dag -  Zondag

Mogelijkheid voor Dialyse in Bonn.

Vandaag is helaas alweer de laatste dag aangebroken van deze heerlijke rivier cruise. We vertrekken rond 08.00 uur vanuit Remagen naar de thuishaven van de MS-Viola - Bonn, waar we rond 10 uur zullen arriveren.
 
Hierna is het ontschepen en brengt onze luxe (aangepaste) touringcar u weer terug naar ons verzamelpunt in Veenendaal. Hier nemen wij afscheid van u. Wij begroeten u graag nog een keer op de MS-Viola of een van onze andere vakanties

 

 

 

MS-Viola zet dé nieuwe standaard voor aangepaste riviercruises.

Ontdek de mooiste aangepaste riviercruise van Europa !

 

* Nacht dialyse in Boppard is alleen mogelijk voor grotere groepen

Dialyse patiënten dienen vooraf bij boeking aan te geven wanneer zij dialyse nodig hebben.


Riviercruise met het aangepaste vakantieschip MS-Viola

Speciaal Cruises is 100% daugther of  Speciaal-reizen.nl  

The Specialist in accessible travel !