Even wat geschiedenis

 

Van J. Henry Dunant  naar  MS-Viola .....

 

In 1828 kwam J. Henri Dunant ter wereld als zoon van een Zwitserse bankier. Zijn vader en moeder stonden bekend als weldoeners en streden voor sociale rechtvaardigheid hetgeen Henri met de paplepel kreeg ingegoten. Op latere leeftijd heeft Henri Dunant het Rode Kruis opgericht waar hij ook een Nobelprijs voor de vrede voor heeft gekregen.

 

Het Rode Kruis in Nederland introduceerde in 1951 voor het eerst een rivier cruiseschip voor mensen die bijzondere zorg nodig hadden. Bijna vanzelfsprekend kreeg het aangepaste vakantieschip de naam van de grondlegger van het Rode Kruis mee n.l. J.Henry Dunant.

 

In de loop der tijd hebben meerdere rivier cruisers met de naam J.Henry Dunant over de rivieren gevaren en wel  3 om precies te zijn.

 

Het schip heeft een zeer grote naamsbekendheid genoten in zowel Nederland maar ook België en Duitsland. Vanwege een koerswijziging van de speerpunten van het Rode Kruis, werd de laatste J. Henry Dunant in 2016 afgestoten. Na een tussenjaar is het schip in 2018 naar Duitsland verkocht. Na een zeer grondige renovatie, waar niets is overgeslagen en vele miljoenen euro's verder is het aangepaste vakantieschip weer klaar voor de toekomst.

 

Nieuwe naam maar nog steeds hetzelfde doel !

 

Het schip is dan weliswaar compleet vernieuwd en heeft de nieuwe naam MS-Viola gekregen, de allereerste gedachte om het schip in te zetten voor mensen die bijzondere aandacht nodig hebben is gebleven!

 

De MS-Viola zal op 3 juni 2019 voor de eerste keer haar trossen los gooien.

 

 

De MS-Viola in een oud jasje als J.Henry Dunant

 

Klik op de foto voor een vergrotingSpeciaal Cruises is onderdeel van  Speciaal-reizen.nl  

Dé Specialist in aangepaste reizen !